Скинія – Передмова Автора

ПЕРЕДМОВА АВТОРА

  Перше видання цієї невеликої книжки було опубліковано у 1881 році і, завдяки Божому благословенню, виявилось дуже корисним для класу, якому вона призначалась – «Царському Священству». Багато з цього класу визнали, що це видання, як перст Господній, вказало їм на значення образів Старого Заповіту, які ніколи раніше не були оцінені, і що це спрямувало їх на шлях самопожертви, показуючи правдиве значення слів Святого Письма: «Повіддавайте ваші тіла на жертву живу», «доповнюючи недостачу скорботи Христової»; «а коли терпимо, то будемо разом також царювати»; «тож виходьмо до Нього поза табір, і наругу Його понесімо». Існує також багато інших віршів Святого Письма, які пов’язують Господній люд з Ним у «стражданнях теперішнього часу, що нічого не варті супроти тієї слави, що має з’явитися».

Автор радіє, що це так, і молиться про Боже благословення також для цього нового видання, яке виявилось необхідним через зношеність друкарських пластин попереднього видання, а також через бажання, щоб його основний стиль відповідав серії «Студії Святого Письма», тому що це невелике видання можна вважати додатком і продовженням п’ятого тому цієї праці, хоча для зручності видається окремо. Окрім друкарських змін, а також додання одного розділу і декількох фразеологічних змін (задля того, щоб деякі моменти були більш доступними для зрозуміння), інших змін не має. Насправді, якісь особливі зміни не були можливими чи бажаними.

Здається, що зрозуміння представленого тут предмету було небесним керівництвом, було «навчанням від Бога» якраз тоді, коли це світло було вкрай необхідне для повного і зрозумілого представлення Плану Віків. І ми сподіваємось, що ті, хто вже отримав благословення від допомоги, поданої в цій невеликій книжці, а також інші, які її ще отримають, можуть також вважати себе «навченими від Бога». Зауважте, що кожну думку і кожне твердження автор намагався підтвердити Словом Господа і нічого не навчав від себе: що він отримав від Господа через Його Слово і Духа, те представив з доказами кожному, хто має вуха до слухання.

Пильний дослідник побачить, що оскільки застосування представлених тут образів було правильним, то тим самим був підтверджений весь План Віків, а саме: виправдання, освячення і прославлення, насамперед Церкви, а потім – реституція для кожного бажаючого з усіх родів на землі. Ось до якої славної Євангелії є цей ключ!

Дорогий Читачу, якщо те, що тут представлено, взагалі приймається тобою як правда, то це, поза всяким сумнівом, пробудить в тобі енергію і запал до жертвування земними інтересами, аби осягнути нагороду високого поклику – щоб ти міг стати одним з царських священиків, які скоро з’єднаються з великим «Первосвящеником нашого ісповідання» у величній праці благословення стогнучого створіння. І якщо ти одержиш благословення з цих правд і станеш учасником їхнього духа, то напевно захочеш передати чашу відсвіження також іншим, які потребують саме такого стимулу для оживлення їх ослаблених сердець. І якщо ти бажаєш співпрацювати в цій службі, то побачиш, що все влаштовано найкращим чином, завдяки чому ти можеш отримати ці брошури (десяток або сотню) по дуже низькій ціні. Кожен, хто отримує їжу з Господнього столу, удостоєний честі приєднатися до цієї служби як «співробітник Божий». З християнською любов’ю,

Ваш брат і слуга у Христі

Чарльз Т. Рассел

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.