Ісус приходить як злодій (Питання і Відповідь)

Ісус приходить «як злодій»


  П: Що означає, що наш Господь приходить «як злодій»?

  В: Це означає, що спосіб Його повернення має бути подібний приходу злодія (1 Сол. 5:1-3; 2 Пет. 3:10; Об. 16:15). Коли злодій приходить вдертися в чийсь дім, то не несе він яскраво освітлену лампу і не сурмить в трубу, кричачи до людей: Здрастуйте, люди! Пробудіться! Іду обікрасти ваші доми!

З певністю ні! Тому не робить цього також наш Господь, повертаючись як злодій в ночі. Злодій в ночі приходить тихо, потайки, ховаючись в темноті, просуваючись безшумно з підкладками, приглушуючими взуття або без взуття, в шкарпетках, відкриваючи замки відмичкою і відкриваючи двері чи вікна зі спокійним вмінням, приховуючи свою присутність від нічого не підозрюючих жертв. Наш Господь приходить в подібний спосіб, без розпізнання світом. Але так як присутність злодія в пограбованому домі через певні знаки може бути розпізнана його спільниками, які можуть чекати його в тому домі, так Господь обіцяв, що після Його повернення цей факт буде знаний всім вірним пильнуючим святим через певні знаки і докази (Мат. 24:3,30-33). Прошу зауважити як в 1 Сол. 5:1-6 Апостол говорить нам, що світ не буде свідомий Господнього повернення з огляду на подібний злодійському спосіб Його приходу, але Його люд, що чекає і пильнує, буде свідомий цього факту. Треба розуміти, що якби світ міг побачити Його повернення фізичними очима, то був би свідомий того факту. Отже, тому людська несвідомість доводить, що люди не побачать Його, тому Його другий прихід мусить бути невидимий для фізичного зору.

Щоб отримати додаткову інформацію на тему способу повернення і об’явлення нашого Господа, просимо переглянути «Надійшов час», с. 97-162.

BS № 409, ’70, 29; ТP № 401, ’89, 94


Теперішня Правда №73, вересень-жовтень 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.