Ти добром Своїм рік вкороновуєш

«Ти добром Своїм  рік вкороновуєш»

—  Псалом  65:12 

    Коли ми аналізуємо керівництво Божого провидіння у нашому житті протягом минулого року, то бажаємо, щоб Божа доброта i милосердя побуджували нашу віру i довір’я до Нього в наступаючому році.

Відповідний погляд назад з нашого боку мусить напевно викликати в нашому серці відчуття подяки за минулі благословенства, а також побудити нас до більшої довіри щодо майбутності, бо ми свідомі того, що наше визволення вже ближче, аніж було тоді, коли ми вперше увірували.

Роздум

    Відповідним буде для нас зробити особисту оцінку наших стосунків з Богом при кінці року, i запитати самого себе: Як я стою, Господи? Чи минулий рік наблизив мене до Тебе? Чи я старанно досліджував Слово?

Чи я зберіг Твою святу волю на першому місці в моєму житті? А найголовніше, чи шукав я Твоєї присутності так часто, як я це повинен чинити; чи доручав я кожен день Твоїй опіці i чи пам’ятав про те, щоб дякувати Тобі за кожне благословенство при кінці кожного дня? Чи моя любов до Тебе є тепер більшою, аніж рік тому? Чи я люблю моїх товаришів у вірі більше, аніж рік тому? Чи ми тепер ближчі один одному? Більш поблажливі? Менш критичні? Чи я став більш співчутливим i люблячим, навіть по відношенню до тих, які є в світі, пам’ятаючи, що Ісус помер за них всіх? Чи завжди я був простодушним i щирим перед усіма?

i Відновлення

    Правдоподібно, більшість з нас має якісь причини, аби жалкувати i відчуває, що ми повинні поступати краще, але новий рік дає нову нагоду, щоб поступати в обновленні життя.  «I не стосуйтесь до віку цього, але  перемініться  відновою  вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, – добро, приємність та досконалість» (Рим. 12:2). Очікуючи на встановлення нового неба й нової землі, постановімо на початку цього нового року зробити його найкращим роком в нашому житті до цих пір – роком найбільших надій, найбільших зусиль i Господньої ласки, найбільших успіхів в переборюванні світу та його духа, у перемаганні самих себе, в звеличуванні Бога i благословенні Його люду. Нехай Бог благословляє нас всіх разом i кожного окремо!

TP № 487, ’03:64

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.