Ісус приходить так само (Питання і Відповідь)

Ісус приходить так само


  П: Як потрібно розуміти свідчення в Дії 1:11: «Цей Ісус, що піднісся від вас на небо, прийде так само, як оце бачили ви, коли йшов Він на небо»?

  В: Цей уривок зазвичай пояснюється так, як коли б було в ньому написано: як бачили Його, що йде до неба, так будете Його бачити, коли приходитиме знову. Пояснюючи цей уривок, його тлумачать так, як ніби значенням його порівняння було бачення Його, що йде, і бачення Його, коли приходить знову, в той час як цей фрагмент взагалі нічого не говорить про бачення Ісуса, що приходить знову. Тому бачення Його, коли Він знову приходить, не може бути предметом порівняння в цьому уривку.

Найвиразніше, суть порівняння в цьому фрагменті стосується способу Його відходження і способу Його повторного приходу: Цей Ісус… прийде так само [прийде в подібний спосіб – AV], як оце бачили ви, коли йшов Він на небо». Тому цей уривок пояснює про спосіб повернення нашого Господа. А з способу Його вознесіння можемо довідатись про певні речі, що стосуються способу Його повернення:

  • Отож якщо йдеться про світ, то Він вознісся на небо таємно, ніхто окрім Його учнів в тому часі про це не знав; а тому Він приходить знову таємно: («як злодій в ночі), отож що стосується світу, ніхто окрім Його вірних послідовників не знає про цей прихід в його перших стадіях.
  • Він відійшов тихо і без показності, не потрясаючи світ звучанням буквальної сурми, не їдучи на буквальній хмарі, не осліплюючи природнім блиском і не розбиваючи всесвіту на дрібні кусочки, тому Він також повертається спокійно і непоказово, без потрясіння світу звучанням буквальної сурми, їхання на буквальній хмарі, осліплювання буквальним блиском і розбивання всесвіту на атоми.
  • Він відійшов, благословляючи тих, яких залишив, тому повертається, благословляючи найперше свою Церкву, яка перебуває в очікуванні, а потім все людство.
  • Що стосується Його Божественного тіла, то Він був невидимий для фізичних очей людських істот, коли відходив, не дивлячись на те, що маніфестував свій відхід відповідною супровідною діяльністю і тому після повернення теж є невидимий для фізичних очей людства, хоча Його присутність є маніфестована відповідною супровідною діяльністю – Його працею, згромадженням вибраних в жниві віку Євангелії, поступовим поваленням панування сатани в часі великого утиску, приверненням ласки тілесному Ізраїлю і т.д.

BS № 409, ’70, 29; ТP № 401, ’89, 94


Теперішня Правда №73, вересень-жовтень 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.